Ο παλιός είναι αλλιώς… αλλά ο νέος είναι ωραίος…!

by 0 , ,
Ο ‘πυρετός’ των μετεγγραφών απασχολεί και τον κόσμο της μόδας μιας και διακυβεύονται τεράστια ποσά. Να λοιπόν πως διαμορφώνεται η κατάσταση στους οίκους μόδας που τελούν υπό μετεγγραφή.

Οίκος Alexander McQueen: Ο αυτόχειρας Lee Alexander McQueen έδωσε τέλος στη ζωή του στις 10 Φεβρουαρίου, αφήνοντας ‘ακέφαλη’ τη μικρή αυτοκρατορία που είχε καταφέρει να χτίσει μέχρι τότε. Ο ίδιος ο Lee δεν είχε ορίσει επίσημο διάδοχο. Ποιός άλλωστε θα μπορούσε να φανεί αντάξιός του ; Και όμως στις 27 Μαϊου 2010 η επί 14 χρόνια συνεργάτιδά του, Sarah Burton ανακοινώθηκε ως η νέα creative director της επωνυμίας Alexander McQueen. Η ίδια αρκέστηκε στο να δηλώσει ”Θα παραμείνω πιστή στην κληρονομιά που άφησε πίσω του ο Lee.” Μένει λοιπόν να δούμε πως θα διαχειριστεί η Burton αυτή την πολλά υποσχόμενη επωνυμία.

Sarah Burton, Alexander McQueen A/W 2010
                              O Lee Alexander McQueen και δεξιά το λογότυπο του οίκου
Εικόνα από την πρώτη ολοκληρωμένη επίδειξη της Burton F/W 2010
Οίκος Hermès:Ο επί επτά χρόνια σχεδιαστής του οίκου, Jean Paul Gaultier, αντικαταστάθηκε από έναν μέχρι πρότεινος άγνωστο σχεδιαστή, τον Christophe Lemaire, o οποίος έχει περάσει από οίκους όπως Lacoste (όπου διετέλεσε επί 8 χρόνια καλλιτεχνικός διευθυντής), YSL, Jean Patou, Christian Lacroix. Περιμένουμε με ανυπομονησία να δούμε το Μάρτιο του 2011 την πρώτη του συλλογή για τον οίκο για να βγάλουμε ετυμηγορία.
Η τελευταία επίδειξη για λογαριασμό του οίκου Lacoste
                                                                         Christophe Lemaire



Για δυνατούς λύτες: Τη δεκαετία του 1990 όλοι μιλούσαν για τον John Galliano και τον οίκο Christian Dior και για τον Alexander McQueen στον Givenchy. Αργότερα ο Marc Jacobs σχεδίαζε για τον Louis Vuitton, ο Michael Kors για τη Céline και ο Nicolas Ghesquière για τον Balenciaga. Η Stella McCartney έφυγε από τον οίκο Chloé και ανέδειξε την πρώην βοηθό της, Phoebe Philo, η οποία σήμερα δημιουργεί για τον οίκο Céline. Την Lindsay Lohan την ‘έφυγαν’ με συνοπτικές διαδικασίες από τον οίκο Ungaro (και πολύ άργησαν..!) Τέλος ο Christopher Kane ‘τσιμπήθηκε’ από την Donatella για τον οίκο Versace αν και ο ίδιος είχε ξεχωρίσει αρκετά πριν… Μπερδευτήκατε…; Well, that’s fashion….

No Comments Yet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *